2019-12-16 14:48:06 UTRECHT - Passagiers nemen de Uithoflijn, zoals het project bij de aanleg werd genoemd. De langverwachte sneltram 22 rijdt tussen Utrecht Centraal en het Science Park (De Uithof). ANP JEROEN JUMELET
Volledig scherm
2019-12-16 14:48:06 UTRECHT - Passagiers nemen de Uithoflijn, zoals het project bij de aanleg werd genoemd. De langverwachte sneltram 22 rijdt tussen Utrecht Centraal en het Science Park (De Uithof). ANP JEROEN JUMELET © ANP

Tramlijn 22, de ‘Uithoflijn’, gaat vanaf woensdag weer rijden in de spits

Vervoersbedrijf U-OV laat weten dat tramlijn 22, ook wel De Uithoflijn genoemd, vanaf woensdag weer gaat rijden in de spits.

Het vervoersbedrijf doet dat om de regio Utrecht bereikbaar te houden voor reizigers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Dat is iets waar het vervoersbedrijf zegt zich ‘maximaal’ voor in te zetten. 

De tram gaat weer rijden om reizigers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer meer veilige ruimte te geven. Vooral voor het personeel van de ziekenhuizen op het Science Park is het belangrijk dat zij zo naar hun werk kunnen.

De tram werd uit de dienstregeling gehaald nadat de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht hun colleges op het Science Park stopten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht