Het is soms dringen in de Uithoflijn.
Volledig scherm
Het is soms dringen in de Uithoflijn. © Marnix Schmidt

Trams Uithoflijn gaan vanaf volgende week vaker rijden

De trams op lijn 22, ook wel bekend als de Uithoflijn, gaan in de nieuwe dienstregeling vaker rijden. De nieuwe rijtijden gaan in op 2 maart. 

De tram gaat dan twaalf ritten per uur richting rijden in beide richtingen. Nu nog rijden er tien trams per uur van Utrecht Centraal naar De Uithof. Een woordvoerder van U-OV laat weten dat de uitbreiding al gepland stond. ,,We willen aan het eind van het jaar zestien trams per uur laten vertrekken van het centraal station. De uitbreiding van het aantal trams doen we stapsgewijs. Dus eerst naar twaalf trams, dan veertien en uiteindelijk naar zestien trams per uur.” 

Om te kijken of alles werkt zoals het zou moeten voert het vervoersbedrijf in het weekend testen uit met de trams. ,,We laten dan zestien trams per uur rijden naar De Uithof, en kijken of alles goed gaat. Die tests zijn tot nu toe goed verlopen, vandaar dat we nu twaalf trams per uur gaan laten rijden”, vertelt de woordvoerder. 

Groot succes, wel vaak uitval

Quote

Veel mensen weten de lijn nu te vinden. We verwachten volgende week zelfs de miljoenste reiziger aan boord

Woordvoerder U-OV

De testritten kunnen worden uitgevoerd in het weekend, omdat de tram dan officieel niet rijdt. Er worden dan dus ook geen passagiers meegenomen. U-OV is positief over de tests en wil graag meer mensen kunnen meenemen met de tram. ,,We merken dat veel mensen gebruikmaken van de lijn, dus het is echt een groot succes. Veel mensen weten het te vinden. We verwachten volgende week zelfs de miljoenste reiziger aan boord.” 

Ondanks dat U-OV erg positief is over de lijn, verliep het vervoer met de nieuwe Uithoflijn de afgelopen tijd niet vlekkeloos. Door wisselstoringen, defecte trams en andere oorzaken was het tramverkeer regelmatig ontregeld. Uit cijfers van de provincie Utrecht blijkt dat de rituitval 2 procent is. Dat betekent dat gemiddeld vijf trams per dag niet rijden. Het is nog afwachten nog de uitval minder wordt, als er nog meer trams per dag gebruik gaan maken van het traject. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht