Volledig scherm
Herdenken op Utrecht CS. © ANP

Treinen staan op 4 mei 's avonds twee minuten stil, herdenking op Utrecht CS

Alle treinen staan vrijdag tijdens de Nationale Herdenking om 20.00 uur twee minuten stil. Ook op de stations en in de stationswinkels worden de twee minuten in acht genomen, meldt de NS. Op station Utrecht Centraal zal een herdenking plaatsvinden onder begeleiding van het NS Harmonieorkest.

,,Op deze manier willen we onze reizigers de gelegenheid geven om op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken", aldus het spoorbedrijf.

Speciaal voor de 477 spoormedewerkers die in de Tweede Wereldoorlog tijdens het uitoefenen van hun werk zijn omgekomen, is er vrijdag om 12.50 uur een herdenkingsplechtigheid bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel naast het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht.

Ook op de stations Alkmaar, Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Den Haag Centraal, Haarlem en Nijmegen vinden herdenkingen plaats. Ook de treinen en bussen van andere vervoersbedrijven als Arriva en Keolis staan vrijdag om 20.00 uur twee minuten stil.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht