Levering van nieuw spoor op bouwdepot Oudegein in Nieuwegein.
Volledig scherm
Levering van nieuw spoor op bouwdepot Oudegein in Nieuwegein. © Openbaar vervoer provincie Utrecht

Tussen 4 en 10 april geen trams tussen Nieuwegein-Stadscentrum en Nieuwegein-Zuid

Door werkzaamheden zullen er tussen 4 en 10 april geen trams rijden tussen Nieuwegein-Stadscentrum en Nieuwegein-Zuid. Op het traject zullen vervangende bussen worden ingezet.

De werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de vernieuwing van de gehele spoorlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein, die deze zomer zal plaatsvinden. In april wordt  het nieuwe spoor daarvoor klaargelegd en starten de aannemers met werkzaamheden aan de bovenleiding. 

In de komende periode zijn op meerde plekken voorbereidende werkzaamheden gepland. Het gaat daarbij onder andere om het inrichten van werkterreinen en het verwijderen van heggen. 

Aangepast

Door de coronacrisis moeten de werkzaamheden worden aangepast en wordt er ook meer tijd voor uitgetrokken. Ook op de bouwplaats moet namelijk 1,5 meter afstand gehouden worden. 

De vernieuwing van de trambaan is nodig om reizigers veilig en comfortabel te kunnen blijven vervoeren. De nieuw bestelde trams hebben meer zitplaatsen en zijn comfortabeler. Ook worden veel perrons vervangen om ze passend te maken voor de nieuwe trams.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht