Volledig scherm
Gemeentehuis Vianen. © Google Streetview

Twaalf afscheidscadeaus voor inwoners Vianen in de maak

Vianen roept al zijn inwoners op na te denken over gepaste afscheidscadeaus als Vianen als gemeente per 1 januari ophoudt te bestaan en opgaat in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. De beste twaalf ideeën worden verwezenlijkt.

Met welke ideeën lopen inwoners in Vianen nog rond? Als het ideeën zijn die uitvoerbaar zijn voor 7500, 5000 of 2500 euro, dan loont het de moeite om ze voor 17 september in te dienen. De gemeente ontvangt graag ideeën waarvan  meerdere inwoners kunnen profiteren, zoals buurtbewoners en leden of medewerkers van een sportvereniging, zorgorganisatie of cultuurgezelschap. Buurt, sport, zorg en cultuur zijn dan ook de vier hoofdcategorieën van deze 'afscheidscadeaucompetitie'.

Het deelnameformulier en de criteria staan op vianen.nl/afscheidscadeau. Ook kan een papieren versie opgehaald worden bij de balie van het stadhuis aan de Voorstraat in Vianen. Na 17 september splitst de gemeenteraad zich op in vier werkgroepen: sport, cultuur, buurt en zorg. De werkgroepen buigen zich over de ingekomen projecten en selecteren elk drie ideeën. Op deze twaalf plannen kunnen inwoners uit Vianen, Zijderveld, Everdingen, Hagestein en Hoef en Haag hun stem uitbrengen, ook weer via de gemeentelijke site of via een papieren bon die ingeleverd wordt in het stadhuis. Zo kan iedere inwoner van 15 oktober tot en met 4 november in elke categorie stemmen op zijn of haar favoriete project. Na 4 november worden de stemmen geteld.

Bekendmaking

Tijdens de buitengewone raadsvergadering op 29 november maakt de gemeenteraad bekend welke vier projecten de meeste stemmen in de betreffende categorie hebben gekregen en 7500 euro ontvangen. De projecten die als tweede uit de bus komen ontvangen 5000 euro en de nummers drie hebben 2500 euro te besteden.

Burgemeester Wim Groeneweg: ,,We hopen op veel mooie ideeën die door een financiële bijdrage, misschien nu wél, uitgevoerd kunnen worden. We gaan de vakantieperiode in, maar juist tijdens ontspanning ontstaan de beste ideeën. We zijn benieuwd!’’

vianen.nl/afscheidscadeau

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht