Rond 20.30 uur zaterdagavond was het raak op de Carmenlaan in Nieuwegein.
Volledig scherm
Rond 20.30 uur zaterdagavond was het raak op de Carmenlaan in Nieuwegein. © AS Media

Twee arrestaties na acht autobranden in Nieuwegein

De politie heeft vanavond in Nieuwegein twee mensen gearresteerd nadat er eerder op de avond op verschillende plekken brand was ontstaan in tenminste acht auto's. 

Het gaat om een jongen van 15 en een jonge vrouw van 19, meldt de politie.  Zij zouden zijn aangehouden na een achtste brand. De politie onderzoekt of ze ook bij de eerdere branden betrokken zijn. 

De politie liet eerder deze avond weten op zoek te zijn naar een kleine, donkere man van een jaar of 35. Voor welke branden hij precies verantwoordelijk wordt gehouden, is niet helemaal duidelijk. Later werd één man op heterdaad betrapt, bij de tweede verdachte roken de handen nog naar aanmaakblokjes. 

De onrustige avond begon rond 17.00 uur aan de Titus Brandsmastraat, waar een auto en een bestelbusje flink beschadigd raakten nadat er brand was ontstaan bij de motorkap van de personenauto.

Enkele uren later, rond 20.30 uur, was het onder meer ook raak aan de Carmenlaan en weer een half uur later ook aan de Rendierweide en de Elandwei. Al deze autobranden begonnen bij de motorkap. De politie maakt melding van zeven branden tussen 17.00 en 22.00 uur zaterdagavond.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht