Twee auto’s uitgebrand in Culemborg

videoAan de Parklaan in Culemborg zijn kort na middernacht twee auto’s in brand gevlogen. Ter hoogte van de Ter Weijdelaan trof de opgeroepen brandweer twee brandende voertuigen aan. Een personenauto van het merk Volvo en een Mercedesbus hadden vlam gevat. De twee auto’s stonden een eindje uit elkaar.

Het interieur van de Volvo brandde volledig uit. De bus stond vooral aan de voorzijde in brand. Er lag veel glas rondom beide voertuigen op het wegdek. De brandende voertuigen stonden met een tussenruimte achter elkaar geparkeerd. De auto achter de bus had geen brandschade. Het is nog onduidelijk hoe de auto’s in brand zijn gevlogen. De politie verricht vandaag sporenonderzoek. 

Quote

Hoe kan dit toch steeds gebeuren zonder dat de daders gepakt worden?

Verontwaardigd

In verschillende Culemborgse Facebookgroepen wordt veelal verontwaardigd gereageerd. ‘Schande dat dit maar blijft doorgaan, om hopeloos van te worden. Echt triest! Hoe kan dit toch steeds gebeuren, zonder dat de daders gepakt worden? Meer camera’s plaatsten!’, zijn enkele reacties. 

Culemborg werd afgelopen jaren geteisterd door autobranden. Hoewel het tot nu toe dit jaar meeviel, heeft de Lekstad een roerige geschiedenis met autobranden. Sinds het begin van de hausse (2016) gingen zeker zeventig auto’s in vlammen op. Een beloning van 20.000 euro was uitgeloofd, maar justitie keerde het geld niet uit; tussen de ruim dertig tips die binnenkwamen, zat de gouden tip niet. 

Volledig scherm
Van de Mercedesbus bleef dit over na de brand in Culemborg. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

🔥 Tips van de politie 🔥

De politie is erg gebaat bij alertheid en hulp vanuit de wijken. Oren en ogen goed openhouden, 112 bellen bij een verdachte situatie is het credo. ‘Onderneem niet zelf actie, maar kijk goed om je heen of je iets belangrijks ziet wat kan helpen bij het opsporen van de dader.’

Een ander belangrijk hulpmiddel is de camera. ‘Beelden zijn een uitermate sterk wapen tegen het lastige fenomeen autobranden’, aldus de politie. ‘We roepen mensen in de buurt met een camera aan hun woning daarom op om te kijken of ze bruikbare beelden hebben opgenomen. Die zouden we natuurlijk graag gebruiken in ons onderzoek.’

In onderstaande kaart alle autobranden in Culemborg sinds 2018 bij ons bekend. Klik op een icoontje voor meer informatie. Werkt de kaart niet goed, klik dan hier voor de desktopversie.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht