Een auto raakte vannacht zwaar beschadigd door brand aan de St. Eustatiusdreef in de Utrechtse wijk Overvecht.
Volledig scherm
Een auto raakte vannacht zwaar beschadigd door brand aan de St. Eustatiusdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. © 112mediautrecht

Twee autobranden in Overvecht: getuigen zien groep jongens wegrennen na knallen

Onbekenden hebben woensdagavond twee auto’s in brand gestoken in de Utrechtse wijk Overvecht. De eerste ging omstreeks 22.00 uur in vlammen op aan de St. Eustatiusdreef, de tweede een uur later aan de Thiradreef.

In beide gevallen werden omwonenden gealarmeerd door harde knallen en zagen ze een groep jongeren wegrennen, van wie één gehuld in een oranje jas. Het vuur woedde aan de St. Eustatiusdreef op precies hetzelfde parkeervak als waar vorige week vrijdag ook een auto in brand stond.

De brandweer heeft samen met de politie in het aangrenzende park gezocht naar sporen. In een prullenbak is een flesje met een brandbare vloeistof gevonden en in de bosschage een jerrycan. Beide zijn in beslag genomen voor onderzoek. In de auto lag een groot blok hout waarmee mogelijk het raam is ingegooid. De politie heeft het voertuig laten afslepen en doet later onderzoek. De auto is volledig verwoest.

Aan de Thiradreef kon een buurtbewoner een beginnende brand bij een bestelbus grotendeels doven. Een medewerker van een bergingsbedrijf die in de buurt was, maakte het karwei af. Daardoor bleef gereedschap ter waarde van 20.000 euro in de bus gespaard. Bij een daarnaast geparkeerde bus was ook de ruit ingeslagen en rook het naar benzine. Vermoedelijk hebben de brandstichters gepoogd ook deze in brand te steken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht