Volledig scherm
Ditmaal een autobrand in Hoograven © Michiel van Beers

Twee autobranden in Utrecht: zeker acht branden in week tijd

UpdateIn Utrecht zijn zondagavond twee auto's in vlammen opgegaan. Aan het begin van de avond werd een auto in de wijk Hoograven in brand gestoken. Een paar uur later moest een auto in Leidsche Rijn eraan geloven. In een week tijd zijn er in Utrecht zeker acht auto's uitgebrand.

De brand vond plaats in de Oud-Wulvenlaan in de wijk Hoograven, op de parkeerplaats van woonzorgcentrum Nieuw Plettenburg. Een getuige heeft gezien dat de ruit van de Opel Corsa door één of twee personen werd ingetikt, waarna er een brandend voorwerp in werd gegooid. Daarna vloog de auto in brand. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was en de brand snel kon blussen kan de auto wel als total loss worden beschouwd. De brand in Leidsche Rijn vond plaats in de Operettelaan. Ook deze auto is total loss.

Het waren niet de eerste autobranden in Utrecht de afgelopen week. In zeven dagen tijd gingen al zeker zes auto's in vlammen op. Om de autobranden een halt toe te roepen vliegen dit jaar rond de jaarwisseling drones van defensie rond met warmtebeeldcamera’s. Verder bestaan voor diezelfde periode afspraken met busvervoerder Qbuzz en taxicentrales, om extra goed op te letten in Overvecht, Hoograven, Kanaleneiland en Leidsche Rijn. Ook bij tankstations wordt extra goed opgelet.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht