Volledig scherm
Politieonderzoekers hebben een tent opgezet bij hotel Van der Valk in Houten. © anp

Twee doden bij schietpartij op parkeerplaats hotel Houten

UpdateBij een schietpartij op de parkeerplaats van een Van der Valk-hotel in Houten zijn gisteravond twee mannen omgekomen. Gasten van het hotel waren getuige van het gebeuren. De technische recherche verrichtte sporenonderzoek bij het hotel. Een van de doden zou geïdentificeerd zijn.

Volledig scherm
Politieafzetting bij hotel Van der Valk in Houten. © anp

Een ooggetuige meldde dat er tegen acht uur schoten werden gelost en dat daarbij slachtoffers waren gevallen. De politie, die de zaak nog onderzoekt, bevestigde de schietpartij en de twee dodelijke slachtoffers.

Door wie de mannen zijn doodgeschoten, is nog onbekend. Mogelijk kunnen opnames, gemaakt door beveiligingscamera's buiten het hotel, voor aanwijzingen zorgen. De politie heeft de beelden inmiddels veiliggesteld.

De omgeving van het hotel bij de A27 werd direct afgezet. Ook werden er vlak bij de ingang van het hotel twee tenten, zo'n twintig meter uit elkaar, over de slachtoffers geplaatst. 

Gasten van het hotel, waar het erg druk was, moesten van de politie binnen blijven, meldde de verslaggever van RTV Utrecht via Twitter. Veel mensen waren getuige van de schietpartij. Een aantal van hen stond buiten te roken toen de schoten vielen. Voor hen was slachtofferhulp ter plaatse.

De recherche richtte op de eerste verdieping van het Van de Valk-hotel een ruimte in als zenuwcentrum. Daar werden  getuigen van de schietpartij gehoord.  Een aantal getuigen zou zijn overgebracht naar het bureau om daar een verklaring af te leggen.

Omstreeks kwart over tien konden de eerste hotelgasten vertrekken. Drie kwartier later, zo meldde RTV Utrecht, konden ook de andere gasten de uitspanning verlaten. Sommigen van hen waren zichtbaar ontdaan, en huilden.

Volledig scherm
Gasten van het hotel in Houten moeten binnen blijven. © anp
Volledig scherm
Politie doet op het parkeerterrein onderzoek naar de schietpartij. © anp

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht