Volledig scherm
Sara Glatt net nadat ze in 2011 te horen had gekregen dat ze wellicht vervolgd zou worden. 'Ik ben beter dan de Jellinek'. © Marnix Schmidt

Twee jaar cel geëist tegen 'heks van Kockengen'

Tegen de 55-jarige Sara Glatt uit Kockengen is zojuist drie jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het behandelen van verslaafden met ibogaïne. Een aantal patiënten overleed na of tijdens de behandeling.

Een Zwitser raakte zo in paniek dat hij 's nachts de snelweg A2 opliep en door een vrachtwagen werd aangereden. Hij was op slag dood.
De 'heks van Kockengen' houdt zich schuil voor justitie en was niet bij de zitting aanwezig.

Glatt behandelde sinds 1999 verslaafden met behulp van ibogaïne, dat verslaving zou onderdrukken. Behandeling moet onder toezicht gebeuren, maar volgens het OM liet Glatt dat na. Bovendien handelde ze als niet reguliere behandelaar, was ze niet geregistreerd en bevoegd om als behandelaar op te treden.  

De Zwitser raakte na het gebruik in een waantoestand en liep later die nacht met fatale gevolgen de snelweg op.

Wat het OM betreft mag Glatt ook drie jaar lang geen behandelingen meer doen en moet ze bijna een miljoen euro terugbetalen van het geld dat ze met haar werk verdiende.

Ook de medewerker van Glatt wordt verweten niet adequaat gehandeld te hebben. Tegen hem werd acht maanden cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Utrecht moet de komende vier jaar een links stadsbestuur krijgen

Utrecht moet de komende vier jaar een links stadsbestuur krijgen

  • Eens, dat is het logische gevolg van de verkiezingsuitslag. (47%)
  • Oneens, de VVD moet ook een plekje in het nieuwe college krijgen. (53%)
1015 stemmen