Volledig scherm
Cameraploegen op het 24 Oktoberplein. Diverse mediabedrijven werden afgelopen maandag bestolen van apparatuur. © ANP

Twee mannen aangehouden voor inbraken in auto’s op dag tramaanslag

De politie heeft twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden afgelopen maandag na de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht in meerdere auto’s te hebben ingebroken.

De inbraken waren in de omgeving van de plek van de aanslag. Het gaat om twee mannen uit Utrecht. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht. 

Na de dodelijke schietpartij werd vooral uit voertuigen van (buitenlandse) media dure apparatuur gestolen. Onder meer van de  Italiaanse journalist Tomas Miglierina, die na een hapje eten in het winkelcentrum bij zijn auto terugkeerde: ,,Toen we terugkwamen, ontdekten we dat de achterruit van de auto was ingeslagen en een radiozender gestolen was”, zei hij eerder deze week tegen het AD.

De aangehouden verdachten zijn gisteren voorgeleid voor de rechter-commissaris en zitten nu vast. Het onderzoek naar de autokraken is nog in volle gang, meldt de politie. ‘Er zijn meerdere aangiftes binnengekomen en deze zijn in behandeling bij de recherche. Wie ook slachtoffer hiervan is geworden en nog geen aangifte heeft gedaan, wordt verzocht dit alsnog te doen.’

De politie Vleuten-De Meern voegt op Twitter aan het nieuwsbericht over de aanhoudingen toe: ‘Volledig gebrek aan normbesef. Gelukkig snel gearresteerd.’

Gisteren liepen 16.000 mensen de stille tocht in Utrecht. Bekijk hier de video:

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht