Volledig scherm
De gedumpte pups. © Facebook Huisdieren Meldpunt Utrecht

Twee pitbullpups gedumpt in het centrum van Breukelen

Twee pitbullpups van zo'n drie maanden oud zijn vanmiddag in Albert Heijn-kratten achtergelaten op het Kerkplein in Breukelen. De jonge honden werden daar door de bestuurder van een goudkleurige Mercedes-stationwagon met een Duits kenteken achtergelaten. 

Na het dumpen van de pups ging de bestuurder er volgens getuigen met hoge snelheid vandoor. Van hem of haar ontbreekt op dit moment elk spoor.

De pups zijn korte tijd na de vondst opgehaald door het Huisdieren Meldpunt Utrecht, dat een bericht over de dump op Facebook plaatste. ,,Dat pups op zo’n manier gedumpt worden, midden op een plein, dat maak ik niet vaak mee”, zegt Bea Keijzer van het meldpunt. ,,Hopelijk wordt de dader nog gepakt. De politie is op de hoogte, maar omdat hij zo hard wegreed is alleen bekend dat het kenteken met een ‘K’ begint.”

Platgebeld

Naar eigen zeggen wordt Keijzer inmiddels platgebeld over de pups. ,,Er is heel veel belangstelling voor.” Inmiddels zijn de pitbulls naar een particulier opvangadres gebracht om te socialiseren. ,,Daar zullen ze de komende tijd blijven en gechipt en ingeënt worden. Verder zijn de pups kerngezond. Wel een beetje mager, maar helemaal gezond”, vertelt zij.

Hoewel Keijzer zelf geen pitbullliefhebber is, zijn het volgens haar ‘uitzonderlijke, mooie pups’. ,,En dat zeg ik niet gauw”, voegt ze daar lachend aan toe.  

Het dumpen van pitbulls komt volgens haar - helaas - vaker voor. ,,Daar zie ik regelmatig berichten over voorbijkomen, ja. Dat is wel echt schering en inslag. De nesten zijn vaak groot en de eigenaren raken uiteindelijk niet alle pups voor veel geld kwijt, waar ze wel op hopen. En tja, dan gebeurt dit.” 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht