Volledig scherm
PREMIUM
Transman Max van der Meer, voorheen Kirsten. Van der Meer staat nog als vrouw op de kandidatenlijst van D66 in Wijk bij Duurstede. De transitie van Van der Meer gaat sneller dan de burgerlijke stand kan bijhouden. © William Hoogteyling

Tweede op D66-lijst Wijk bij Duurstede: ‘Ik ben geen vrouw, maar een man'

Achter K.V. van der Meer, de tweede kandidaat op de lijst van D66 in Wijk bij Duurstede, staat ‘een vette v’ op het stembiljet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. „Ik ben geen vrouw, maar een man. Ik ben Max”, zegt Van der Meer.

Van der Meer werd als meisje geboren en groeide in Wijk bij Duurstede op als Kirsten. De initialen K.V. staan voor Kirsten Vera. Sinds kort is Van der Meer in transitie gegaan om transman te worden. De sociale transitie is nagenoeg achter de rug, de medische volgt later. De gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart komen door de lange transitieprocedure te vroeg om dan al een ‘m’ achter de naam te kunnen krijgen. „Het kan nog wel tot na de zomervakantie duren voordat ik als man bij de burgerlijke stand kan worden ingeschreven. Ik ben blij dat mijn nieuwe roepnaam Max wel op het stembiljet komt te staan. Die naam past bij mij en voelt goed. Ik voel me er comfortabel bij.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht