Tweederde jongvolwassenen ervaart gezondheid tijdens coronapandemie als (zeer) goed
De helft van de jongvolwassenen heeft gezondheidsklachten, zoals concentratie- en slaapproblemen. Ruim een kwart heeft matige tot ernstige psychische klachten. Desondanks ervaart tweederde van deze jongvolwassenen hun gezondheid tijdens de coronapandemie als (zeer) goed.
Dat blijkt uit onderzoek van GGD regio Utrecht onder 4401 jongvolwassenen in de provincie Utrecht. Uit het onderzoek blijkt dat mannen vaker een goede gezondheid ervaren dan vrouwen. Ook hebben zij minder vaak gezondheidsklachten en hebben zij minder vaak psychische klachten.
Afleiding
Aan de Utrechtse jongvolwassenen is gevraagd wat ze doen als ze last hebben van de gevolgen van de coronamaatregelen. Tweederde van de respondenten accepteert het en de helft geeft aan op zoek te gaan naar afleiding. Bijna vier op de tien personen geven aan dat ze positief blijven.
Jongeren die positief blijven als ze last hebben van de coronamaatregelen hebben minder vaak gezondheidsklachten en minder vaak psychische klachten, zo blijkt. Zij geven ook vaker aan hun gezondheid als (zeer) goed te ervaren. Dit geldt ook voor jongvolwassenen die een betere band hebben gekregen met hun familie of vrienden.
Onderzoek
Het is de eerste keer dat GGD regio Utrecht een afzonderlijk onderzoek heeft uitgevoerd naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen (16 t/m 25 jaar) in de regio Utrecht.
Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Utrecht Centraal toneel van grote veiligheidsoefening, deel roltrappen en liften dan buiten gebruik
Utrecht -
PREMIUM14
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun. -
PREMIUM
En wéér een storing: waarom de Uithoflijn (van 486 miljoen euro) nog steeds te vaak niet rijdt
Een tramlijn die een half miljard euro kostte en na drieënhalf jaar nog steeds kampt met forse problemen. De kans dat je voor niks staat te wachten bij een tramhalte van de Utrechtse Uithoflijn is relatief groot. Eén op de twintig trams reed vorig jaar niet en dit is waarom.Utrecht -
PREMIUM
Er moet onder jongeren meer worden gesproken over mentale problemen, vinden deze Utrechters
Organisatie Thirty030 lanceerde deze week de campagne Grow with the Flow, waarin aandacht is voor de mentale problemen waar Utrechtse jongeren door de coronapandemie mee kampen. Volgens Annet Kloprogge (30), een van de initiatiefnemers, is dat hoognodig. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt.
-
PREMIUM
Robin is al zijn hele leven drugsverslaafd: ‘Denk dat ik jong doodga door de drugs’
Utrecht -
-
-
Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats bij hotel in Houten, politie zoekt getuigen
De politie van Houten is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van een mogelijke ontvoering van een vrouw. Het incident gebeurde aan het einde van zondagmiddag op een parkeerplaats van hotel Van der Valk. Iemand heeft gezien dat de vrouw tegen haar zin in een auto in werd geduwd.Houten -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?