Volledig scherm
Parkeren in de berm rondom Leidsche Rijn Centrum is verboden en wordt nu beboet. © AD

Twintig auto’s van bouwvakkers bekeurd bij Leidsche Rijn Centrum

De politie heeft vandaag rondom Leidsche Rijn Centrum twintig bekeuringen aan foutparkeerders uitgedeeld.

Een maand voor de opening is het nu topdrukte rondom het winkelcentrum. Winkelruimtes zijn recent kaal opgeleverd en worden nu in opdracht van de verschillende ondernemers ingericht. Dat levert een grote hoeveelheid auto’s en busjes van aannemers op. 

In de aangrenzende woonwijk Grauwaart werd veel geparkeerd op plekken waar dat niet mag.  Daardoor ontstonden opstoppingen. De politie waarschuwde vorige week dat vanaf vandaag bekeurd wordt.

,,We bekeuren vanwege de verkeersveiligheid”, zegt een politiewoordvoerder. ,,We zien dat de waarschuwingsbrieven hebben geholpen, want het was vandaag rustiger dan vorige week.''

De gemeente Utrecht heeft twee parkeerterreinen ingericht waar de werklui hun auto kwijt kunnen. De opening van Leidsche Rijn Centrum is op 16 mei.  

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    In het hele land wordt zaterdag Nationale Burendag gevierd. In de provincie Utrecht alleen al hebben zo'n 350 buurten zich aangemeld voor het evenement dat het Oranje Fonds en Douwe Egberts sinds 2006 organiseren. De dag is ontstaan vanuit de gedachte om buurten gezelliger, socialer en veiliger te maken. Waar je moet zijn voor het beste partijtje? Zonder twijfel op de Kersenakker in Cothen; die straat is namelijk uitgeroepen tot leukste straat van Nederland en wordt daarom zaterdagmiddag omgetoverd tot een Curaçaos feestparadijs.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht