Volledig scherm
Stakende buschauffeurs op het station. © ANP

U-OV: ‘Stakingsbereidheid onder Utrechtse chauffeurs is laag’

Vandaag is er in sommige delen van het land opnieuw gestaakt, maar onder buschauffeurs in Utrecht is de stakingsbereidheid laag, zegt vervoersbedrijf U-OV. Daardoor is het bedrijf in staat een aantal bus- en tramlijnen alsnog te laten rijden.

Volgens  vakbond FNV waren de regionale estafettestakingen wel degelijk een succes. De opkomst van stakers zou zelfs nog hoger zijn dan de vorige week. ,,Er rijden een paar bussen met uitzendkrachten die enorm onder druk zijn gezet door de werkgevers'', zegt bestuurder Lutz Kressin van FNV Streekvervoer.

Volgens Kressin wilden werkgevers de sneltram een zondagsdienst laten rijden, maar dat is volgens hem mislukt. Kressin: ,,Er rijdt af en toe wel een tram, maar de dienstregeling bij zowel bus als tram is totaal verstoord.’'

U-OV zegt tijdens de staking zo’n 80 bussen en 10 trams te kunnen laten rijden om belangrijke plekken als ziekenhuizen, de Uithof en verzorgingscentra bereikbaar te houden. Deze bussen en trams rijden wel volgens een onregelmatige dienstregeling. Gemiddeld rijden bussen en trams om het kwartier.

Onbegrijpelijk

Quote

De reizigers in ons gebied worden opnieuw gedupeerd. Dat vinden we buiten proportie en uitermate vervelend

Woordvoerder vervoersbedrijf U-OV

Een woordvoerder van U-OV: ,,De stakingsbereidheid in Utrecht is laag. We zijn erg blij dat we toch een groot aantal lijnen kunnen laten rijden. In Utrecht waren we met de ondernemingsraad in een vergevorderd stadium over concrete afspraken inzake rust- en hersteltijden. Daarom vinden we het onbegrijpelijk dat de vakbonden hun estafettestaking beginnen bij U-OV. Nu worden opnieuw de reizigers in ons gebied gedupeerd en dit vinden we buiten proportie en uitermate vervelend.”

De meest actuele reisinformatie staat op www.u-ov.info en via het Twitteraccount van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

  • Mee eens (83%)
  • Niet mee eens (17%)
2693 stemmen