Volledig scherm
© Sem van der Wal

U-OV zet extra pendelbussen in op Laan van Vollenhove Zeist

Vervoerder U-OV gaat het aantal pendelbusjes dat rijdt op de Laan van Vollenhove verdubbelen. Het laten rijden van één busje in de ochtend- en avondspits bleek toch onvoldoende te zijn. Het aanbod was veel groter dan het busje aankon. Vanaf de avondspits woensdag gaan er twee busjes rijden in plaats van één.

Reden voor het inzetten van de pendelbusjes is de vernieuwing van De Dreef, die parallel loopt aan de Laan van Vollenhove. De Dreef verbindt De Panweg met de Utrechtseweg. Twee belangrijke uitvalswegen voor Zeist. Op De Dreef stoppen normaal gesproken veel bussen.

Doordat De Dreef nu is afgesloten, heeft U-OV een noodhalte aan de kant van de Panweg gerealiseerd. Om de vele duizenden bewoners van de Laan van Vollenhove naar die halte te krijgen, werd eerst een treintje ingezet. Dat treintje bleek niet overweg te kunnen met de hoge drempels in de weg; passagiers zaten erg oncomfortabel in de wagentjes. Daarom werd het treintje vervangen door een busje.

Niet alleen wordt het asfalt van De Dreef vervangen, ook de aansluiting met de Gunninglaan wordt aangepakt en de oversteken worden veiliger gemaakt. Naar verwachting is De Dreef op 16 november weer beschikbaar voor al het verkeer.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De maat is vol voor veel Zeistenaren als het gaat om de verkeerschaos in het centrum. Ze demonstreren zaterdag. Ze lopen een tocht door Zeist, die begint bij De Klinker. Ook zal er op een later moment een petitie worden aangeboden aan de gemeente. Aanleiding voor de demonstraties zijn de vele files en omleidingen In het centrum. Een aantal straten zijn afgesloten voor autoverkeer en op meerdere plekken is de rijrichting omgedraaid, waardoor er chaos ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht