Volledig scherm
Het busje dat dinsdagavond aan de Floraweg in Maarssen in vlammen opging. © 112mediautrecht

Uitgebrand busje in Maarssen zat vermoedelijk vol drugsafval

In het busje dat dinsdagavond aan de Floraweg in Maarssen in vlammen opging, zat vermoedelijk drugsafval. 

Dat laat de politie weten. Bij de brand op de carpoolplaats aan de Floraweg ontdekte de brandweer dinsdagavond een ‘onbekende’ vloeistof. Naar nu blijkt is dit waarschijnlijk het restproduct van de productie van drugs. „Vermoedelijk zat er drugsafval in het uitgebrande voertuig”, zegt een politiewoordvoerder. „Daar doen we nog onderzoek naar. Vermoedelijk gaat het ook om brandstichting.”

De woordvoerder kon niet aangeven wat voor drugs er dan in de vaten zaten. Er zijn volgens hem nog geen verdachten op het spoor. „Het onderzoek naar de eigenaar van het busje is nog gaande.” De politie is op zoek naar getuigen. 

Willekeurige plekken

Met name de regio Brabant wordt de laatste tijd geteisterd door onbekenden die hun drugsafval op willekeurige plekken dumpen. Volgens officiële cijfers waren er vorig jaar 206 afvaldumpingen en 122 opgerolde drugslabs en opslagplaatsen met chemicaliën. Maar het werkelijke aantal is veel hoger, zo meldde onlangs een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het opruimen van drugsafval. 

De politiewoordvoerder kon niet aangeven hoe vaak het dumpen van drugsafval in de regio Utrecht voorkomt. „Het is een lastige vraag omdat het aantreffen van drugsafval allerlei gradaties kent. Daar is dus niet zomaar een eenduidig antwoord op te geven.”

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht