Volledig scherm
PREMIUM
De treinstellen van de Uithoflijn. © ANP

Uithoflijn mogelijk pas over één jaar op volle kracht vooruit, met 16 ritten per uur

Het ziet ernaar uit dat de Uithoflijn, de tram tussen Utrecht CS en de Uithof, in december vólgend jaar pas op maximale kracht kan gaan rijden, met 16 trams per uur per richting. Vanaf december van dit jaar wordt waarschijnlijk eerst begonnen met 6 ritten per uur per richting, waarna de frequentie wordt opgehoogd, van 10 naar 12 en uiteindelijk 16 trams per uur per richting.

In september werd al duidelijk dat de ingebruikname van de Uithoflijn voor een zoveelste keer moest worden uitgesteld. De lijn zou – in weerwil van eerdere berichten – toch niet dit jaar ‘volledig’ kunnen gaan rijden met 12 ritten per uur. Het lijkt erop dat de veelbesproken tramlijn waarschijnlijk in december volgend jaar pas echt op volle kracht vooruit kan, met 16 trams per uur per richting, de maximale frequentie.

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht