Volledig scherm
De Uithoflijn, zoals die in 2018 zal gaan rijden. © BRU

Uithoflijn op 7 juli 2018 in gebruik

De Uithoflijn, de tramverbinding tussen De Uithof en Utrecht Centraal, zal op 7 juli 2018 in gebruik worden genomen. Dat melden U-OV en de Provincie Utrecht. Op die datum vervalt buslijn 12.

De Uithoflijn, de directe tramverbinding over acht kilometer van Centraal Station Utrecht naar De Uithof, begint steeds meer vorm te krijgen. In 2011 is al begonnen met de aanleg ervan. BAM Infra is op de Uithof nu nog bezig met het leggen van de rails voor de tramlijn. De reis van CS naar het eindpunt Utrecht Science Park (en viceversa) zal 17 minuten gaan duren, waarin de tram negen haltes zal aandoen.

Groei

De Uithoflijn is nodig omdat de buslijn op dit traject de drukste van heel Utrecht en zelfs van Nederland is. Bovendien groeit De Uithof flink en er worden rond 2020 zo’n 60.000 reizigers per dag verwacht. Daarvan gaan er naar verwachting zo’n 45.000 gebruik maken van de Uithoflijn.

De provincie en de gemeente Utrecht draaien samen op voor het grootste gedeelte van de kosten: 440 miljoen euro. Het Rijk heeft 100 miljoen euro bijgedragen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht