Volledig scherm
Brand monumentaal pand Heuveloord © Michiel van Beers

Uitslaande brand in loods Utrecht Vaartsche Rijn onder controle, bewoner ongedeerd

UpdateIn een loods van voormalig bouwmaterialenhandel Trip in Utrecht is maandagochtend brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plaatse en trof in het pand gasflessen en asbest aan. Na een uur was de brand onder controle.

De brand is korte tijd uitslaand geweest  aan de kant van de Jutpaseweg en daarna was er vooral flinke rookontwikkeling. Veiligheidsregio Utrecht adviseert aan bewoners van omliggende woningen om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. 

De hulptroepen haalden een scootmobiel en een auto uit het pand, dat twee gebouwen naast de watertoren van Tolsteeg ligt. De bewoner van het pand is in veiligheid gebracht en opgevangen in een nabij gelegen tankstation.

De brandweer heeft de brand gecontroleerd uit laten branden en probeerde de schade aan de omliggende panden zoveel mogelijk te beperken. Enkele woningen tussen de houthandel en watertoren zijn ontruimd. Er zou geen asbest zijn vrijgekomen uit het pand. Ook heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de gasflessen zouden ontploffen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

De materialenloods aan Heuveloord dateert uit 1875 en is een gemeentelijk monument. 

Volledig scherm
Gebouwbrand Heuveloord © Ivar Penris

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht