Volledig scherm
De podcast #UtrechtKiest is weer te luisteren © AD

Uitzending #UtrechtKiest: wordt D66 of GroenLinks de grootste?

In Utrecht lijkt een tweestrijd op komst om de titel ‘de grootste partij’ van de stad. D66 is momenteel in de gemeenteraad de grootste. Maar GroenLinks zit de democraten op de hielen. Dit en meer in de tweede podcast van #UtrechtKiest.

De redactie van het AD Utrechts Nieuwsblad heeft veel reacties gehad op de eerste uitzending. Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee en daar zijn we mee aan de slag gegaan. In uitzending twee meer aandacht voor de actualiteit. Zo bespreekt presentator Yelle Tieleman met politiek verslaggever Diane Hoekstra en columnist Wouter de Heus de uitspraken van PVV-voorman Henk van Deún over de Ulu-moskee.

De uitzending gaat verder over D66 en GroenLinks; het motorblok van het Utrechtse stadsbestuur. Wie van deze partijen wordt tijdens de verkiezingen van 21 maart de grootste? En hoe hebben de partijen het gedaan? Ook is er kritiek op de aanpak van deze partijen en ook die wordt besproken. De uitzending kun je hieronder beluisteren.

De tweede uitzending van #UtrechtKiest is hierboven via de player te beluisteren, maar ook een gratis abonnement op de podcasts is mogelijk. Zodra een nieuwe aflevering beschikbaar is wordt deze automatisch gedownload in de podcast-app. Daarna is het zoeken in de podcast-app op #utrechtkiest of ad utrechts nieuwsblad en klikken op ‘subscribe'. Om vanaf je iPhone direct naar de podcastapp te gaan kun je hier klikken. Heb je een telefoon die draait op Android, dan is de app Stitcher aan te raden.

Reageren op de podcast kan ook. Gebruik op Twitter #UtrechtKiest of spreek de makers aan: @yelletieleman@dianehoekstra en @heuswaar. We zijn benieuwd wat je vindt.

De eerste aflevering van #UtrechtKiest is hier te luisteren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht