Volledig scherm
Een vegetarisch voorgerecht. © Peter Nicolai

Universiteit Utrecht doet mee aan Nationale Week zonder Vlees

Op initiatief van Isabel Boerdam (blogger bij de Hippe Vegetariër) is de Nationale Week zonder Vlees volop aan de gang. De kantines van Sodexo op de Universiteit Utrecht volgen het voorbeeld: tot en met 11 maart worden er alleen maar vegetarische gerechten geserveerd.

De Universiteit Utrecht is volgens Annemiek Mikkers (39), marketingmanager van Sodexo, een heel erg geschikte plek voor het initiatief van de Hippe Vegetariër: ,,In totaal doen ongeveer 120 vestigingen van Sodexo mee met het initiatief, waarbij de afdeling bij de Universiteit Utrecht erg enthousiast was om mee te doen.”

Verkoopcijfers

Sodexo heeft al meerdere keren consumentenonderzoek gedaan en enquêtes afgenomen bij studenten, waaruit blijkt dat ze goed op de hoogte zijn met duurzame voeding. Daarnaast laten verkoopcijfers zien dat veel studenten in Utrecht vaak en graag vegetarisch eten.

Al is Mikkers tevreden over het aantal vestigingen dat meewerkt, niet alle vestigingen van Sodexo waren zo enthousiast als ze bij Universiteit Utrecht waren. ,,Het verschil zit 'm in de doelgroep. We merken dat universiteiten graag meedoen, maar fabrieken bijvoorbeeld veel minder.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht