Volledig scherm
De Nationale Week Zonder Vlees. © Nationale Week Zonder Vlees

Utrecht Centraal middelpunt van Nationale Week Zonder Vlees

Vandaag is door heel het land de ‘week zonder vlees’ van start gegaan. De organisatie Nationale Week Zonder Vlees roept heel Nederland op om van 11 tot en met 17 maart geen vlees te eten. Station Utrecht Centraal is het middelpunt van de campagne. 

Initiatiefneemster Isabel Boerdam opende vanmiddag samen met Utrechts wethouder Van Hooijdonk de pop-upstore op het station ter gelegenheid van de Nationale Week Zonder Vlees. Tijdens de week kan iedereen bij de store terecht voor tips, inspiratie en vragen over vegetarisch eten. 

,,Veel mensen hebben vooroordelen over vegetarisch eten: het is saai, smakeloos of ingewikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat proberen en proeven leidt tot geloven. Want vegetarisch eten is juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk!’’ aldus Boerdam. 

Quote

Ik ben ervan overtuigd dat proeven leidt tot geloven, want vegeta­risch eten is juist verrassend en smaakvol

Isabel Boerdam, initiatiefneemster

Boerdam had support en financiële middelen nodig voor haar initiatief. Daarom zocht ze naar partners in de voedingsindustrie met aandacht voor een gezonde, duurzame samenleving. ,,Ik vind het belangrijk dat de Nationale Week Zonder Vlees een niet-commercieel initiatief is met een duidelijke focus op het doel en de boodschap. Daarom heb ik ervoor gekozen niet enkele grote sponsoren aan te trekken, maar vijftig mooie foodbedrijven te vragen om een bijdrage’’, schrijft de initiatiefneemster op de website van de Week Zonder Vlees. 

Het is de tweede keer dat de Nationale Week Zonder Vlees georganiseerd wordt. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht