Volledig scherm
Opbouw van het decor van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. © Reuters

Utrecht definitief in de race als locatie voor Eurovisie Songfestival

Het is officieel: de Jaarbeurs Utrecht heeft zich bij omroeporganisatie NPO aangemeld als locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020.

De Jaarbeurs heeft zich deze week gemeld bij de NPO, zegt woordvoerder Maricken Hengeveld. De beurzen- en evenementenhal heeft samen met de gemeente Utrecht een projectteam gevormd dat aan een zogenoemd bidbook werkt. Dit voorstel waarin onder meer de locatie, logistiek, veiligheid aan bod komen, moet binnen vier weken worden ingediend.  

Burgemeester Jan van Zanen reageerde eerder al enthousiast op het voornemen van de Jaarbeurs om zich te melden als festivallocatie.  ,,De stad ligt in het centrum van het land, we houden van muziek en cultuur, hebben de spullen in huis.’’ 

Utrecht is niet de enige stad die na de overwinning van Duncan Laurence in Tel Aviv in de race is om het Songfestival te organiseren.  Amsterdam, Arnhem, Leeuwarden, Den Bosch, Maastricht en Rotterdam hebben zich eveneens gemeld. Den Haag meldt zich vandaag officieel aan, maar twijfelt of zij daarna ook een uitgebreider voorstel gaat maken of zich terugtrekt.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht