Volledig scherm
Rubberbootmissie Catharijnesingel (foto uit 2016). © Marnix Schmidt

Utrecht Drijft verplaatst naar Veilinghaven; vallende takken Catharijnesingel vormen gevaar

Het jaarlijkse festival Utrecht Drijft dat aanstaande zaterdag plaatsvindt, is verplaatst naar de Veilinghaven. De Catharijnesingel zou in eerste instantie de locatie zijn, maar die is afgekeurd. 

Dat heeft de gemeente in samenspraak met de organisatie besloten. Reden van de locatiewijziging is het risico op vallende takken aan de Catharijnesingel. Het is een gevolg van de aanhoudende droogte. Om die reden zijn ook al een heleboel ligplaatsen voor boten langs de Catharijnesingel afgesloten met hekken.

De organisatie laat in een persbericht weten dat er al zes maanden hard is gewerkt aan het feest op de Catharijnesingel. Alles was tot in de puntjes voorbereid, maar toen er afgelopen week een tak naar beneden viel, zat er niets anders meer op dan uitwijken naar de Veilinghaven. 

Volledig scherm
Aanlegplaatsen aan de Catharijnesingel gesloten wegens vallende kastanjetakken © AD

De verplaatsing is aan de ene kant jammer, maar volgens de organisatie zitten er ook positieve kanten aan het verhaal. Het water in de Veilinghaven schijnt namelijk schoner te zijn en bovendien is er meer ruimte voor rubberboten. Ook om de feestlocatie heen is er meer ruimte voor mensen die komen kijken naar het kleurrijke tafereel. 

Rubberbootjes

Utrecht Drijft (voorheen Rubberbootmissie) is een feest dat wordt gehouden op het water. Er zijn verschillende podia en festivalgangers in hun rubberbootjes kunnen drankjes halen bij barretjes die op het water drijven. Voorheen konden liefhebbers er gratis heen, maar vanwege de uitgebreide programmering moet er nu wel een kaartje gekocht worden. 

Het evenement start zaterdag om 13.00 uur. Vanaf 19.00 uur is er een afterparty bij Club Poema in de binnenstad. Kaarten voor Utrecht Drijft zijn hier nog te bestellen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Utrecht en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
Veilinghaven gezien vanaf het Merwedekanaal. © Ruud Voest
Volledig scherm
Rubberbootmissie 2016. © Marnix Schmidt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht