Een bouwplaats in Utrecht. Meer woningbouw is hard nodig om de regio vitaal te houden tot 2050. Gemeenten in de provincie Utrecht vragen om investeringen in hun regio door het nieuwe kabinet.
Volledig scherm
Een bouwplaats in Utrecht. Meer woningbouw is hard nodig om de regio vitaal te houden tot 2050. Gemeenten in de provincie Utrecht vragen om investeringen in hun regio door het nieuwe kabinet. © ANP

Utrecht en regio willen door enorme groei nieuwe kabinet uit coronacrisis loodsen (maar daar is wel geld voor nodig)

Utrecht en omliggende gemeenten in de provincie kunnen een enorme bijdrage leveren aan het economisch herstel van Nederland na de coronacrisis. Vooral door te investeren in woningbouw en openbaar vervoer in Utrecht, stimuleert het nieuwe kabinet de nationale economie.

 1. Leven van Utrechtse voetbaltweeling Timber (19) is net een jongensboek, álles deden ze samen... tot nu
  PREMIUM

  Leven van Utrechtse voetbalt­wee­ling Timber (19) is net een jongens­boek, álles deden ze samen... tot nu

  Ze zaten samen in de buik, voetballen sinds hun 4de bij dezelfde club, zaten altijd bij elkaar in de klas en slapen nog steeds samen op een kamer. Maar aan dit leven samen komt voor de Utrechtse tweelingbroers Timber (19) deze maand een eind. Quinten speelt vanaf komend seizoen bij FC Utrecht, Jurriën gaat verder bij Ajax. Ook het Oranjeavontuur moet Jurriën tijdens het EK deze zomer zonder zijn tweelingbroer doen. Zijn familie, allereerste trainer en fanatieke juf blikken terug. Hoe heeft deze tweeling het samen zo ver kunnen schoppen?
 2. De Lekbrug verdwijnt nu écht: dit gaat er in november gebeuren
  PREMIUM

  De Lekbrug verdwijnt nu écht: dit gaat er in november gebeuren

  Alles wat er overblijft van de oude boogbrug tussen Vianen en Vreeswijk zijn het landhoofd en rivierpeilers met daarin twee kazematten. Rijkswaterstaat (RWS) en de Aannemerscombinatie Boogbrug Vianen komen steeds dichter bij het moment suprême van het verwijderen van de iconische brug over de Lek in november. De een heeft daar meer emoties bij dan de ander. Een monument komt er zeker en volgende week zijn langs de Lek rond de brug mooie grote foto’s te zien.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht