Volledig scherm
Drive-inbioscoop bij Kinepolis, in open auto kijkend naar de film. © Foto Ruud Voest

Utrecht in gesprek met Kinepolis over gratis parkeren

De gemeente Utrecht gaat in gesprek met bioscoop Kinepolis Jaarbeurs over de invoering van gratis parkeren voor bezoekers. Dat liet wethouder Paulus Jansen vanmiddag weten tijdens het vragenuur in reactie op vragen van D66, GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren.

Voorheen berekende de bioscoop 8 euro om te parkeren. De vier partijen ‘betreuren’ het dat Kinepolis inzet ‘op het aantrekken van meer auto’s’, terwijl de locatie volgens de vier fracties uitstekend te bereiken is met de fiets en het openbaar vervoer. ,,Het is een plek die direct ligt naast de Graadt van Roggenweg, waar extra maatregelen voor het gezonder maken van de lucht noodzakelijk zijn’’, zei D66’er Jelmer Schreuder.

Volgens Jansen is de inzet van Kinepolis waarschijnlijk niet per se om meer auto’s te trekken, als wel om meer bezoekers te krijgen. ,,Wij vinden het jammer dat de bioscoop gratis parkeren aanbiedt’’, zei Jansen. ,,We zijn bereid om daarover met de bioscoop in gesprek te gaan. Ik verwacht ook wel dat als we deze boodschap mede namens een meerderheid van de gemeenteraad  overbrengen, dit effect heeft op hun handelen.’’

Onlangs organiseerde Kinepolis al een drive-in, waar enkele politieke partijen in de gemeenteraad kritiek op hadden, omdat dit slecht is voor de luchtkwaliteit in het gebied. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht