Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Utrecht is de tweede autokraakstad van het land

In de stad Utrecht werden vorig jaar relatief gezien de meeste auto-inbraken gepleegd. In heel 2019 ging het 4858 keer mis, dat is 13.8 keer per duizend inwoners. 

In absolute cijfers is Utrecht na Amsterdam de tweede stad met het aantal auto-inbraken. In Utrecht was het 4858 keer raak, dat zijn er ruim dertien per dag, in Amsterdam 6376. 

Dat blijkt uit een analyse van politiecijfers van de afgelopen twee jaar door adviesplatform Independer. Van alle auto-inbraken die vorig jaar werden geregistreerd, vond meer dan de helft (53 procent) plaats in vijftien van de in totaal 355 Nederlandse gemeenten. Amsterdam spant de kroon met 6376 inbraken. Ook Nieuwegein, Nijmegen, Breda en Arnhem behoren tot de vijftien gemeenten waar auto-inbrekers het vaakst toeslaan. 

Landelijk sloegen inbrekers vorig jaar 48.499 keer hun slag in auto’s, wat een afname van 9,3 procent betekent ten opzichte van 2018. Ondanks de landelijke daling, nam het aantal auto-inbraken in de noordelijke provincies toe. In de gemeenten Rotterdam, Lelystad, de Gooise Meren, Groningen en Schiedam steeg het aantal juist sterk. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht