Volledig scherm
© AFP

Utrecht krijgt eerste Nederlandse cannabisbeurs in 13 jaar

Voor het eerst sinds 2007 vindt er weer een cannabis- en hennepbeurs plaats in Nederland. Growlands, zoals de beurs heet, zal eind van de zomer plaatsvinden in de Utrechtse jaarbeurs.

In het laatste weekend van augustus zal de Jaarbeurs gevuld zijn met hennepkleding, cannabiszaad, verdampers en grinders en hennepcosmetica. De oprichters van de beurs, Derrick Bergman en Rens Hoppenbrouwers, zijn allebei bekenden in de cannabiswereld. Zij vonden het niet kunnen dat er geen cannabisbeurs was in Nederland. 

Geen hasj of wiet

,,Wij vonden het onverteerbaar dat je overal in Europa naar een cannabisbeurs kunt gaan, behalve in Nederland. Terwijl het toch echt een Nederlandse uitvinding is”, vertelt Bergman. Onder het motto ‘Cannabis comes home’ komt daar nu dus verandering in. Anders dan de naam van de beurs doet vermoeden zijn hasj en wiet er uitdrukkelijk niet toegestaan.

Er zijn volgens Bergman steeds meer bedrijven in Europa die op een legale manier gebruik maken van cannabis en hennep. ,,Steeds meer mensen maken kennis met de plant, bijvoorbeeld door producten met CBD”, vertelt hij. Naast de vele producten vind je op de beurs ook masterclasses, workshops en stand up-comedy. Tickets zijn 7,50 euro voor één dag, of 10 euro voor het hele weekend. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht