Volledig scherm
Een van de grootste indoor sport- en spelcentra van Nederland opent in juni zijn deuren in The Wall. © Koolhoven & Partners

Utrecht krijgt megaspeelparadijs in The Wall

Utrecht krijgt er bijna 6.000 vierkante meter aan speelplezier bij. Een klimarena, trampolinehal en binnenspeeltuin komen binnenkort in The Wall samen onder één dak bij speelhal Play-in.

De speelhal wordt één van de grootste speelparadijzen van Nederland en gaat in juni open. Er komen ook twee horecagelegenheden in de hal. ,,Daarbij moet je niet denken aan al die kantine-achtige restaurants die je vaak in speelparadijzen ziet'', legt een van de initiatiefnemers, Hanneke Laarakker uit. ,,Het is de bedoeling dat het voor de ouders ook een mooi dagje uit wordt en dat proberen we ook door te voeren in de gerechten.” Daarnaast kunnen bezoekers er een vip-partyroom huren.

Jonge gezinnen 

The Wall staat niet bekend om de succesvolle initiatieven die er tot nu toe gelanceerd zijn, maar daar trekt Laarakker zich niets van aan. ,,We zitten in The Wall hartstikke dicht bij Leidsche Rijn, een wijk die barst van de jonge gezinnen. Voor een speelhal dus de perfecte locatie."

De Utrechtse speelhal KidZcity (5.000 m2) ziet de komst van het nieuwe speelparadijs niet als een bedreiging. ,,Wij weten dat we goede kwaliteit bieden en dat weten onze bezoekers ook. Dat is voor hen een reden om bij ons te komen. Een nieuwe speelhal in de omgeving zorgt alleen maar voor gezonde concurrentie”, aldus mede-eigenaar Martijn Switser.

Quote

Een nieuwe speelhal in de omgeving zorgt alleen maar voor gezonde concurren­tie

Martijn Switser, KidZcity

Veilig klimmen

De klimhal is dankzij het zekeringssysteem Clip ’n Climp toegankelijk voor kinderen vanaf vier jaar. Met dit automatische systeem hoeven de klimmers zich alleen nog maar vast te klikken, om veilig naar boven te kunnen klauteren. De trampolinehal is voor kinderen vanaf acht jaar, maar er komen ook ‘mini-jumptijden’ voor kinderen tot en met zeven jaar.

Komen en gaan

Het is de laatste tijd een komen en gaan van ondernemers in The Wall. Deze maand verruilde Dinner in Motion The Wall voor een nieuwe locatie en ook de megastore van Sportsworld sluit de deuren.

Quote

We zitten vlak bij Leidsche Rijn, een wijk die barst van de jonge gezinnen. Perfect voor een speelhal dus

Hanneke Laarakker, Play-in

De nieuwe speelhal past bij de nieuwe weg die The Wall wil inslaan. Er komen meer activiteitenbedrijven en minder winkels om er voor te zorgen dat een bezoek aan The Wall steeds vaker een dagje weg wordt. Zo was er deze winter nog een groot spookhuis te vinden en trok het evenement Beat the Wall, een hindernisbaan van 380 meter, veel bezoekers.

De komende weken geeft Play-in via Facebook en Instagram allerlei cadeaus weg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht