De komst van de Legostore wordt in Hoog Catharijne al aangekondigd.
Volledig scherm
De komst van de Legostore wordt in Hoog Catharijne al aangekondigd. © AD

Utrecht krijgt primeur: eerste officiële Lego-winkel opent volgende maand in Hoog Catharijne

De winkel die Lego dit najaar opent in Utrecht krijgt een plekje in de Zuidpassage van Hoog Catharijne. Dat maken de Deense speelgoedfabrikant en het winkelcentrum vandaag bekend. 

Daarmee krijgt opnieuw een van de resterende lege winkelruimten in het vernieuwde Hoog Catharijne een invulling. Volgens Hoog Catharijne hebben alle nog lege panden voor het einde van het jaar een huurder. Het nieuws over de Legostore komt net op het moment, dat duidelijk wordt dat het een steenworp verderop gelegen warenhuis Hudson’s Bay dit jaar de deuren sluit.

De winkel in Hoog Catharijne is één van de twee Legostores die het Deense speelgoedconcern in Nederland inricht. Medio juli werd al duidelijk dat één van die winkels in Utrecht zou komen, al was toen nog niet bekend waar precies. De opening in oktober valt samen met het jaarlijkse evenement Lego World, dat tijdens de herfstvakantie in de Jaarbeurs plaatsvindt. Utrecht krijgt hiermee een primeur: de andere Lego-winkel opent later dit jaar de deuren in Amsterdam.

Blikvanger

De zogenoemde brandstore van Lego in Utrecht moet de blikvanger van het speelgoedmerk in Nederland worden. Momenteel heeft Nederland geen winkels direct in beheer van het Deense concern. Wel zijn er onder meer in Driebergen, Woerden en Gorinchem speelgoedwinkeliers die zich geheel in lego gespecialiseerd hebben.

In de winkel in Hoog Catharijne zal een brede selectie van de nieuwste legosets te vinden zijn. Bovendien kondigt Lego aan dat het assortiment  in de winkels een Nederlands tintje zal krijgen. Waaruit dat precies bestaat is nog niet bekend.

In de winkel in Hoog Catharijne worden ruimtes ingericht om te spelen en er zullen allerlei activiteiten en evenementen gaan plaatsvinden. De zaak krijgt bovendien een ‘pick and buildwall’, een wand met bakjes van waaruit liefhebbers zelf losse steentjes kunnen verzamelen om te bouwen. Ook kunnen klanten driedimensionaal bekijken hoe het eindresultaat van een bepaalde bouwdoos eruitziet.

Een Legostore in Engeland.
Volledig scherm
Een Legostore in Engeland. © LEGO

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht