Beginnende studenten feesten tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). Komende zomer zijn voor het eerst ook mbo-studenten welkom.
Volledig scherm
Beginnende studenten feesten tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). Komende zomer zijn voor het eerst ook mbo-studenten welkom. © Hollandse Hoogte / ANP

Utrecht laat als eerste stad in Nederland mbo’ers toe bij introductieweek

Utrecht heeft een primeur te pakken. Als eerste stad in Nederland laat zij mbo-studenten toe in de introductieweek. Recentelijk klaagden de mbo-studenten nog dat ze niet welkom waren bij de introductieweken. 

 1. Hoe studenten nu feesten: drinken tot je niet meer kan, dan een lijntje en tot slot blowen om te slapen
  PREMIUM
  drugs in utrecht

  Hoe studenten nu feesten: drinken tot je niet meer kan, dan een lijntje en tot slot blowen om te slapen

  Ineens werd het op ieder feestje gedaan. Met grote verbazing zagen de Utrechtse studenten Valerie Lhoëst en Charlotte Stikkelbroeck (beiden 23) dat niet alleen de studenten waarvan ze verwacht hadden dat ‘ze soms stiekem een lijntje op het toilet deden’, maar ook de doorsnee student drugs op tafel gooide. Uit hun enquête blijkt: voor 80 procent is drugsgebruik meer vanzelfsprekend geworden.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht