Na rellen eerder in het land werd maandagavond ook op meerdere plekken in Utrecht opgeroepen tot onrust. Onder andere bij speeltuin Klokkenveld aan de Marnixlaan werd opgeroepen tot rellen. De politie is aanwezig en controleert groepjes jongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Na rellen eerder in het land werd maandagavond ook op meerdere plekken in Utrecht opgeroepen tot onrust. Onder andere bij speeltuin Klokkenveld aan de Marnixlaan werd opgeroepen tot rellen. De politie is aanwezig en controleert groepjes jongeren. © Michiel van Beers

Utrecht op scherp na rellen elders in het land: ‘Zie je ergens groepjes samenkomen? Meld het ons’

Het Utrechtse politiekorps prijst zich ‘gelukkig’ dat het zondag in de stad rustig bleef, ondanks de hevige rellen op andere plekken in het land. Wel zijn er vanwege die ongeregeldheden extra  maatregelen getroffen en staan agenten paraat.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zwemonderwijzers voeren actie en springen in het koude water
  Play

  Zwemonder­wij­zers voeren actie en springen in het koude water

 2. Zo mogen Utrechtse studenten weer sporten
  Play

  Zo mogen Utrechtse studenten weer sporten

Utrecht