Aan de Zamenhofdreef boven winkelcentrum Overvecht worden kamers verhuurd die mogelijk te duur zijn.
Volledig scherm
Aan de Zamenhofdreef boven winkelcentrum Overvecht worden kamers verhuurd die mogelijk te duur zijn. © google streetview

Utrecht opent meldpunt voor misstanden kamerverhuur

De Gemeente Utrecht heeft een meldpunt ingesteld voor misstanden bij verhuur: meldpunthuisjesmelkers@utrecht.nl. Het meldpunt is bedoeld voor huurders die problemen hebben met de verhuurder rond (brand)onveilige situaties, of die zich geïntimideerd/bedreigd voelen door de verhuurder.

Het programma Kassa besteedde aandacht aan huisjesmelkers in de uitzending van afgelopen zaterdag. Wethouder Wonen Paulus Jansen en studenten vertelden daar over de misstanden en de aanpak daarvan.

Jansen riep studenten die zich geïntimideerd voelen door huisbaas Marcel van Hooijdonk op om aangifte te doen. Van Hooijdonk vindt dat Jansen zich niet moet bemoeien met een 'private kwestie'. Jansen deed de oproep na problemen aan de Zamenhofdreef, een 95 kamers tellend kantoorpand boven winkels van winkelcentrum Overvecht. Jansen (SP) verwacht dat de politie meerdere aangiften sneller behandelt dan een of twee.

Het huurteam van de gemeente Utrecht stelde onlangs vast dat tachtig studenten te veel huur betalen. Vijftig van hen stappen nu samen met het huurteam naar de huurcommissie, om huurverlaging af te dwingen.

Studenten die hun huur willen laten checken of problemen ervaren met hun huisbaas kunnen contact opnemen met het huurteam via www.huurteam-utrecht.nl.
In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht