Volledig scherm
Op deze plek komt de middengeleider. © ad

Utrecht schept orde in chaos op fietspad langs Smakkelaarsveld

De gemeente Utrecht gaat een middengeleider plaatsen bij de uitgang van de fietsenkelder bij station Utrecht Centraal. Nu slalommen vele voetgangers nog noodgedwongen tussen de fietsers door, die van meerdere kanten aan komen rijden.

Op de kruising voor MediaMarkt en het nieuwe Intell Hotel komen de fietsers van drie kanten: uit de fietsenstalling onder het station, uit de richting Vredenburg en vanaf het Westplein. Voetgangers die vanaf het Vredenburg of het Stationsplein komen, moeten goed opletten voor ze het fietspad oversteken. 

Aanstaande vrijdag gaat bovendien de Noordertunnel open, waardoor er vermoedelijk nog meer voetgangers voor de route langs het Smakkelaarsveld kiezen in plaats van door Hoog Catharijne. De gemeente gaat daarom een middengeleider plaatsen op het fietspad, dat verbreed wordt. ,,Op die manier hoeven voetgangers maar één kant op te kijken, als ze oversteken. Halverwege kunnen ze dan op een veilige plek stilstaan’’, legt woordvoerster Hadassa Koopmans uit.

Wanneer de middengeleider geplaatst gaat worden, is nog onduidelijk. ,,In het gebied wordt nog volop gewerkt, dus wanneer het zover is, kan ik niet met zekerheid zeggen’’, aldus Koopmans.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht