Voor de zomer moet blijken of de pasjes nog nodig zijn.
Volledig scherm
Voor de zomer moet blijken of de pasjes nog nodig zijn. © Cees Kuiper

Utrecht start proef met pasjesvrije afvalcontainers

De gemeente Utrecht start een pilot met ondergrondse afvalcontainers waar geen pasje meer voor nodig is. In november nam de gemeenteraad hier een motie over aan. Inmiddels ligt er een plan klaar om de vuilcontainers op bepaalde plekken in de stad vrij te geven.

 1. Het tienminutenplan van de gemeente komt luiheid tegemoet, en dat is exact wat we niét nodig hebben
  PREMIUM

  Het tienminu­ten­plan van de gemeente komt luiheid tegemoet, en dat is exact wat we niét nodig hebben

  Iemand zei laatst tegen me dat als je zou willen, je je huis nagenoeg niet meer zou hoeven verlaten. En dan doelde hij niet op pandemische thuiswerktijden, maar gewoon écht kluizenaarschap. Er zijn bedrijven die binnen tien minuten na bestelling met je boodschappen op de stoep staan. Alle materiële zaken zijn bezorgbaar. Van elektrische tandenborstels tot meubels, van internetverbindingen tot planten.
 2. Daar was ‘de witte man’ weer, zag Jerry: ‘De verpersoonlijking van het kwaad’
  PREMIUM
  column

  Daar was ‘de witte man’ weer, zag Jerry: ‘De verpersoon­lij­king van het kwaad’

  En ja hoor, daar was-ie weer: de witte man. De verpersoonlijking van het kwaad. Ditmaal dook hij op in een hilarisch AD- interview met de Utrechtse hoogleraar genderstudies Rosemarie Buikema. Het vraaggesprek is feitelijk niet meer dan een serie warrige, ongesubstantieerde aannames. Een doodzonde in de wetenschap. Of dat iets zegt over de academische statuur van de genderstudies, durf ik niet te zeggen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht