Volledig scherm
Utrecht Science Park, een plek waar veel hoogopgeleiden samenkomen. © Moreno Le Loux

Utrecht stijgt licht op internationale lijst van innovatieve steden

Utrecht is dit jaar vier plekjes gestegen op de internationale lijst van innovatieve steden, de Innovation Cities Index. Op deze jaarlijkse ranglijst van onderzoeksbureau 2thinknow stijgt de Domstad van plek 179 naar 175.

Voor de ranglijst wordt gekeken naar 162 punten die iets kunnen zeggen over innovatie in een stad. Het gaat bijvoorbeeld om het aantal start-ups en hun prestaties, de snelheid van internetverbindingen, het beleid van overheden, maar ook de infrastructuur in een stad. Verder kijken de onderzoekers naar de veiligheid op straat, gezondheidszorg, natuur en cultuur, omdat zulke zaken een stad aantrekkelijker kunnen maken voor hoogopgeleide jongeren.

Hoogst genoteerde Nederlandse stad is Amsterdam. De hoofdstad staat 30ste, maar zakt wel wat af. Vorig jaar was Amsterdam 18de en het jaar daarvoor 12de. In 2015 was Amsterdam zelfs 7de van de wereld, direct achter New York. Rotterdam is dit jaar gestegen van plek 111 naar 83, Den Haag van 110 naar 97 en Eindhoven van 140 naar 137.

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht