Volledig scherm
Agenten kwamen zaterdag in Sittard bijeen voor een cao-bijeenkomst. De politie zou bij wijze van protestactie voor een betere cao niet bij de eredivisiewedstrijd Fortuna Sittard - FC Utrecht aanwezig zijn, maar agenten lieten zich na afloop daarvan toch even zien. © ANP

Utrecht-supporters richten vernielingen aan na wedstrijd tegen Fortuna Sittard

De politie heeft zich zaterdagavond toch even laten zien na afloop van de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht. Dat gebeurde toen supporters van FC Utrecht vernielingen aanrichtten aan een hekwerk buiten het stadion. Dat veroorzaakte een confrontatie met supporters van de thuisclub. Daarbij raakte een steward van Fortuna Sittard gewond.

Die confrontatie duurde volgens een woordvoerster van de gemeente Sittard-Geleen maar kort. ,,De politie was heel snel ter plaatse. De agenten hoefden niet in te grijpen, het feit dat ze er waren herstelde de rust.'' Volgens politievakbond ACP is met stenen en stoeptegels naar agenten gegooid.

De politie had eerder geweigerd bij het stadion aanwezig te zijn in verband met acties voor een betere cao. De woordvoerster zei blij te zijn dat de politie de staking even opschortte, toen de nood aan de man kwam. Onder het toeziend oog van de politie zijn de supporters de bussen naar Utrecht ingestapt en huiswaarts vertrokken.

Politievakbonden waren vooraf woedend op burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen vanwege het laten doorgaan van de wedstrijd. De bonden stelden dat te weinig was gedaan om de veiligheid te waarborgen. ,,Honderd man ME. Politie te paard. Hondengeleiders. Dat alles voor een voetbalwedstrijd waarbij het puin voor het oprapen lag'', reageerde vakbond ACP na afloop van de wedstrijd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht