Volledig scherm
© ANP

Utrecht vandaag op slot: veel straten afgesloten voor de marathon

Utrechters die deze zondag met de auto op pad gaan, moeten hun reis goed plannen. In verband met de Utrechtse marathon zijn grote delen van de stad afgesloten voor verkeer.

De straten rondom De Uithof zijn van negen uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags afgesloten. De binnenstad is van half elf tot drie uur niet bereikbaar en in Lombok zijn de meeste straten van kwart over negen tot 2 uur afgesloten. Bij de lus van de marathon in Leidsche Rijn is een aantal straten van half tien tot kwart over 12 afgesloten.

Volgens Sigrid van der Toorn, woordvoerder van Utrecht Marathon, zijn er maatregelen getroffen omtrent de bereikbaarheid van Utrecht. ,,Langs het parcours zijn verschillende oversteekpunten, zodat Utrecht zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Bij Leidsche Rijn zullen er verkeersregelaars staan om het verkeer om te leiden. Verder is er een aantal busomleidingen. Het is kortom aan te raden om voor je reis even te checken welke bus je moet hebben.”

‘Feest’

Ondanks de afsluitingen gaan de bewoners een feest ervaren in de stad, zegt Van der Toorn. ,,Langs het parcours zijn elf muziekpunten waar bandjes komen te staan, variërend van een jazzband tot dj's. Deze punten zijn bedoeld om de deelnemers aan te moedigen, maar muziek is natuurlijk ook leuk voor de toeschouwers.”

De deelnemers beginnen en eindigen bij het Utrecht Science Park aan De Uithof en zullen via Rivierenwijk en Langerak naar Terwijde gaan om er vervolgens om te keren. Via Oog In Al en Lombok lopen ze dwars door de binnenstad, door Park Lepelenburg  terug naar het Science Park. Het parcours van de marathon bestaat dit jaar voor het eerst uit één grote ronde door verschillende wijken van Utrecht, in plaats van een kleinere ronde die twee keer gelopen wordt.

Hier zie je of jouw straat zondag is afgesloten. 

Volledig scherm
De start en finish zijn op de Uithof. © Utrecht Marathon-

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht