Volledig scherm
De bouwplaats van Leidsche Rijn Centrum een paar maanden geleden. © Angeliek de Jonge

Utrecht voert direct betaald parkeren in bij Leidsche Rijn Centrum

Het gemeentebestuur van Utrecht voert direct na de opening van het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum betaald parkeren in. Dat geldt voor alle dagen van 09.00 tot 21.00 uur. Dat geldt niet voor het eerste uur op straat.

De opening van het winkelcentrum is gepland op woensdag 16 mei. Met de vrijstelling van het eerste uur parkeren op straat en twee uur in de parkeergarage bij Leidsche Rijn Centrum hoopt de gemeente Utrecht en de ontwikkelaars op een goede start van het nieuwe winkelgebied.

In het gebied Zuid (tegen de A2 aan) moet ook voor een parkeerplaats worden betaald. In de nieuwe parkeergarage Brusselplein zijn de eerste twee uur gratis. Daarna niet meer. Dat geldt voorlopig tot 30 september van het volgend jaar.

Parkeerdruk

Eerder werd al bekend dat parkeren in Centrum Noord en op het Berlijnplein in Leidsche Rijn niet meer gratis was. De gemeente stelde betaald parkeren in, om de parkeerdrukte onder controle te houden.

Het stadsdeel Leidsche Rijn Centrum kent straks een grote verscheidenheid aan functies en voorzieningen. In het kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum ligt de nadruk op recreatief winkelen, Zuid wordt meer een plek voor dagelijkse boodschappen. Van de circa 2.600 woningen in Leidsche Rijn Centrum, worden circa 600 woningen gerealiseerd in het zuidelijke centrumgebied.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht