Volledig scherm
© BELGA

Utrecht vol vertrouwen over start Ronde van Spanje

VIDEODe gemeente Utrecht is vol vertrouwen over het binnenhalen van de start van de Ronde van Spanje in 2020. De wielerwedstrijd is inmiddels ook door het kabinet officieel aangemerkt als 'topsportevenement'.

Nu de provincie Utrecht vorige maand groen licht heeft gegeven voor de komst van de start van de Ronde van Spanje (Vuelta) naar Nederland, wordt achter de schermen momenteel druk gewerkt aan het optuigen van een projectorganisatie. Naast de 6,4 miljoen euro overheidsgeld (te betalen door de provincies Utrecht, Noord-Brabant en de gemeenten Utrecht, Breda en Den Bosch) moet het bedrijfsleven ook nog eens 6 miljoen euro bijdragen. Een 'substantieel' deel van het geld is inmiddels binnen, zo laat het Utrechtse stadsbestuur weten.

Daarnaast hoopt de organisatie ook bij het rijk nog geld los te peuteren. De plannen zijn inmiddels gepresenteerd aan de landelijke Commissie Evenementen. Volgens het stadsbestuur heeft deze commissie de plannen positief beoordeeld. De Vuelta 2020 is daarmee geplaatst op de landelijke topevenementenkalender. 

Optimistisch

Ook Vuelta-directeur Javier Guillén liet eerder al aan het AD weten 'optimistisch' te zijn over een start in Utrecht. „Maar,” zegt hij ook. „Er is nog niets definitief besloten.” Verwacht wordt dat hij in de loop van de zomer een knoop doorhakt.

Als de Vuelta in 2020 hier start, dan is de ploegenpresentatie op donderdag 20 augustus in Utrecht. De ploegentijdrit is op vrijdagavond 21 augustus in Utrecht. De eerste etappe op zaterdag 22 augustus gaat van Den Bosch naar Utrecht, deels door de provincie Utrecht. Met veel doorkomstgemeenten zijn inmiddels gesprekken gevoerd. In vrijwel alle gevallen wordt hier ‘(zeer) positief’ op gereageerd, aldus de gemeente Utrecht. Op zondag 23 augustus 2020 sluit de Vuelta het tripje in Nederland af met een etappe met start en finish in Breda.

Kijk hier naar beelden uit februari, toen Utrecht officieel bekendmaakte de start van de Vuelta naar de stad te willen halen:

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht