Volledig scherm
© ANP XTRA

Utrecht wil blindengeleidestrook beter visualiseren

De gemeente Utrecht wil bekijken of de strook links en rechts van de blindengeleidestrook, die vrij moet blijven, beter zichtbaar kan worden gemaakt. Er worden nog te vaak fietsen op of tegen de blindengeleidestrook geplaatst waardoor visueel gehandicapten hinder ondervinden.

Links en rechts van de blindengeleidestrook moet in totaal minimaal  tachtig centimeter ruimte zijn voor blinden om veiliger gebruik te kunnen maken van de geleidestrook. Volgens GroenLinks is dat bij de bushalte bij TivoliVredenburg niet het geval. Fietsers gebruiken de halte meer en meer als fietsenstalling. 

Handhaving

De fractie van GroenLinks ergert zich behoorlijk aan het verkeerd stallen van fietsen op de bushalte en heeft wethouder Lot van Hooijdonk gevraagd of er actie kan worden ondernomen. Volgens Van Hooijdonk zijn er goede afspraken met de afdeling handhaving om fietsen die gevaarlijk gestald staan te verwijderen. Maar is volgens haar duidelijk een verschil tussen hinderlijk gestalde fietsen en gevaarlijk gestalde fietsen.

Een en ander staat volgens de wethouder duidelijk omschreven in een handboek. Op de bewuste plek zijn vorig jaar 1300 fietsen verwijderd die gevaarlijk gestald stonden, toch blijft de overlast bestaan. Er wordt volgens de wethouder nog intensief gezocht  naar tweeduizend extra stallingsplekken voor fietsen.,

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht