In Park Lepelenburg vindt dit weekend foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje plaats.
Volledig scherm
In Park Lepelenburg vindt dit weekend foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje plaats. © indebuurt Utrecht

Utrecht wil in najaar beslissen over uitbreiding foodtrucks in parken

Het Utrechtse stadsbestuur hoopt in het najaar een knoop door te hakken over de mogelijkheid van meer horeca in de parken. Dan wordt duidelijk of de weg wordt vrijgemaakt voor bierkraampjes of foodtrucks, onder meer in het Wilhelminapark en Park Lepelenburg.

Aanvankelijk werd gedacht dat de ‘regels Standplaatsen’ uit 2013 aangepast dienden te worden, maar het stadsbestuur mag op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening nieuwe locaties aanwijzen. Momenteel wordt onderzocht waar dat wenselijk is. Daarbij wordt rekening gehouden met de effecten voor de directe leefomgeving en de nabijheid van aanwezige horecazaken.

In bovengenoemde parken is flink verzet van omwonenden tegen de mogelijke koerswijziging. Buurtbewoners vinden dat de vele evenementen in beide parken de leefbaarheid nu al te veel onder druk zetten.

Vijf jaar

In het najaar wil het college ook bekendmaken hoe het omgaat met een aantal vergunningen van standplaatshouders die hun plek voor vijf jaar hebben gehuurd. Hun toekomst is onzeker, omdat de gemeente van plan is om een open procedure te starten om geïnteresseerde ondernemers gelijke kansen te geven.

Het nu lopende locatieonderzoek volgde op de ‘Pils in parken’-motie van Student en Starter. Die werd vorig jaar november in de Utrechtse gemeenteraad met een nipte meerderheid aangenomen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht