Utrechter aangehouden voor veroorzaken frontale botsing Overvecht

VideoEen 21-jarige Utrechter is aangehouden voor het veroorzaken van een frontale aanrijding op de Rio Brancodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De Utrechter bestuurde een Mercedes die inreed op een bestelbus. De 48-jarige bestuurder van deze bus is zwaargewond. 

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur ter hoogte van de Bostondreef. De Mercedes, die op de verkeerde weghelft reed, raakte frontaal het bestelbusje. De ravage is groot. Het wegdek lag bezaaid met onderdelen. Er ligt olie op het wegdek en één van de auto's rookte na het ongeluk nog lange tijd na. 

De straat is afgesloten en bussen rijden een andere route. De politie wil geruchten van een straatrace niet bevestigen, maar heeft wel het vermoeden dat er meerdere auto's bij betrokken waren. De politie heeft even verderop twee andere auto's aangetroffen zonder inzittenden.

Nader (technisch) onderzoek met uitwijzen wat de toedracht van het ongeval is. Ook moet volgens de politie nog blijken wie de bestuurders van de andere twee auto's zijn geweest en wat hun rol was met betrekking tot het ongeval. 

Volledig scherm
De auto's zijn frontaal op elkaar gebotst. © Sem van der Wal

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht