De politie zoekt de rechtmatige eigenaars van de gestolen spullen.
Volledig scherm
De politie zoekt de rechtmatige eigenaars van de gestolen spullen. © Politie Utrecht Stad

Utrechter breekt in tientallen auto's in Leidsche Rijn in, politie zoekt eigenaars

De politie heeft vorige week een 33-jarige Utrechter aangehouden die mogelijk bij tientallen auto’s in Utrecht heeft ingebroken. Deze incidenten vonden vooral plaats in Leidsche Rijn.

De verdachte werd op donderdag 12 december in de boeien geslagen, toen hij door een bewoner van de Dick Brunasingel werd gespot. Hij was op dat moment een auto aan het doorzoeken. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van een slijptol en mogelijke buit. Hij was ‘zeer bekend’ bij de politie.

Na het doorzoeken van zijn woning bleek dat de man nog veel meer incidenten op zijn naam heeft. Er werd een grote verzameling spullen aantroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Denk aan sleutels, pasjes, navigatiesystemen, telefoons en andere waardevolle elektronica.

De politie heeft lang niet alle eigenaren kunnen achterhalen en raadt mogelijke slachtoffers aan om contact op te nemen. De verdachte moet deze week verschijnen voor de rechter-commissaris. De politie rekent erop dat de aanhouding van de man een einde brengt aan de reeks van diefstallen in de stad.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht