Volledig scherm
Ümit S. dreigde elke homo die hij van Grindr herkende dood te steken. © ANP

Utrechter dreigde homo's doormidden te zagen uit frustratie over politie

Omdat de politie niks deed met zijn meldingen over in zijn ogen foute pagina's op homodatingsite Grindr, plaatste de 31-jarige Ümit S. bedreigingen op die site en Facebook. Dat bleek vanochtend tijdens een zogeheten pro-formazitting van de Utrechtse rechtbank over de voortgang van de zaak.

De Utrechter schreef op Grindr en Facebook dat het hem fijn leek jongens doormidden te zagen en dreigde elke homo die hij van Grindr herkende dood te steken. De Utrechter erkent zijn uitlatingen en staat open voor behandeling.

Omdat hij inmiddels bijna vier maanden in voorlopige hechtenis zit, verzochten zowel zijn advocate als de officier van justitie om schorsing daarvan. De rechtbank honoreerde dat verzoek. S. mag van de rechtbank zijn zaak op 8 maart in vrijheid afwachten als hij zich regelmatig bij de reclassering meldt en meewerkt aan behandeling. De Utrechter gaf aan daar zeer voor open te staan. „Ik woon 250 meter van de kliniek.”

Om het verhaal van S. over de aanleiding tot zijn bedreigingen te onderbouwen, worden op verzoek van zijn raadsvrouw politieverslagen van zijn meldingen in het dossier opgenomen voor de inhoudelijke behandeling.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht