Volledig scherm
© Shody Careman

Utrechter Lucas van de Meerendonk nieuwe presentator Jeugdjournaal

Utrechter Lucas van de Meerendonk (31) is vanaf maart te zien als presentator van het NOS Jeugdjournaal. Van de Meerendonk volgt Robbie Kammeijer op, die overstapte naar Editie NL.

Quote

Dit is voor mij een droombaan

Lucas van de Meerendonk

,,Dit is voor mij een droombaan”, zegt Van de Meerendonk over zijn overstap naar het Jeugdjournaal. ,,Al vanaf het moment dat ik journalistiek ging studeren, wilde ik het Jeugdjournaal presenteren. Dus toen ik de kans kreeg, heb ik die gegrepen."

Van de Meerendonk werkte eerder als verslaggever van het Zapp Weekjournaal. Daarvoor werkte hij ruim twee jaar voor SchoolTV Weekjournaal (NTR) en als freelancer voor onder andere het NOS Jeugdjournaal, AD, De Rekenkamer van KRO-NCRV en BNN Today op NPO Radio 1.

YNE Award 2015

Lucas heeft reportages gemaakt in binnen- en buitenland, over onder meer de Amerikaanse verkiezingen en de vluchtelingencrisis in Oekraïne. Met het portret dat hij op Lesbos maakte, van het 12-jarig meisje Amal en haar familie die gevlucht waren uit Syrië, won het Zapp Weekjournaal de YNE Award 2015, een televisieprijs voor de beste reportage van een Europees nieuwsprogramma voor kinderen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht