Volledig scherm
Een man is afgelopen nacht op het Jaarbeursplein in Utrecht mishandeld met een schaar en een kurkentrekker. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar het slachtoffer was toen al niet meer aanspreekbaar. De man is naar het ziekenhuis gebracht. © Persbureau Heitink

Utrechter mishandeld bovenaan trappen Jaarbeursplein in Utrecht

Een 46-jarige Utrechter is afgelopen nacht op het Jaarbeursplein in Utrecht mishandeld. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is niet bekend. Drie mannen zijn opgepakt.

Het incident was afgelopen nacht rond 02.30 uur. Twee ambulances, personeel van service en veiligheid van de NS en meerdere politie eenheden gingen met spoed naar het Centraal Station. Een gewonde man met bloed aan zijn gezicht lag boven aan de trappen naar het Jaarbeursplein. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Ter plekke vond de politie ook een schaar en een kurkentrekker, maar volgens de politie zijn deze niet gebruikt bij de mishandeling. Agenten konden even later drie Utrechters oppakken. De aanleiding voor de mishandeling was een conflict, maar de exacte toedracht wordt nog onderzocht. 

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht